Veelgestelde vragen

Picture

V: Wat is inversie therapie?
A: Met behulp van Inversie (ondersteboven hangen) wordt een zachte tractie aan het wervelkolom gegeven. Niet alleen kan Inversie therapie helpen om rugpijn, ischias en hernia te verlichten, het helpt ook om spieren te ontspannen, je houding te verbeteren, stress te verminderen en je wervelkolom opnieuw uit te lijnen.

Het bevordert een gemakkelijke doorbloeding naar je hersenen en zorgt dat je lichaaam na een training sneller kan herstellen, door een snelle afvoer van afvalstoffen.

De heilzame werking van Inversie therapie komt, door het plaatsen van je lichaam in lijn met de neerwaartse kracht van de zwaartekracht. In het Inversie proces, verlengt je wervelkolom zich, vergroot de ruimte tussen je wervels en verminderd de druk op je schijven, ligamenten, en zenuwwortels.

Minder druk wil zeggen minder pijn in je rug en als bonus minder hoofdpijn en nekklachten.

Picture
INVERSIE 30-45 graden
V: In hoeverre kan ik mij omkeren? 
1) Beginners kunnen beginnen met een milde hoek (met de schommel 4 - 6 centimeter hoog van de vloer met je billen in het zit gedeelte) voor de eerste paar minuten.

2) Probeer dan op 30 - 45 graden: met hoogte van de swing op 8 - 10 centimeter. Dit is de hoek waarop de gemiddelde persoon vrijwel alle voordelen van inversie ervaart. Je rug krijgt de hoeveelheid tractie die het nodig heeft om volledig te decomprimeren (als je ontspannen bent).

3) Sarvangasana is de volgende stap (hoogte swing 40 - 60 cm van de vloer). Dit is de vereiste hoogte voor de klassieke schouder stand, waarbij je schouder en nek comfortabel op de vloer liggen en het gewicht van je lichaam in de swing.

4) 180 graden (volledige inversie): bij een volledige inversie hangen je lichaam en hoofd vrij om diverse omgekeerde oefeningen te kunnen uitvoeren en te kunnen stretchen.
Ga nooit naar volledige inversie als je er nog niet helemaal vertrouwd mee bent. Sarvangasana is meestal voldoende. Wissel inversie en rust af, totdat je gewend ben aan langdurige inversie.

Ongemak wijst op te snel te ver gaan. Luister naar je lichaam en verhoog alleen de hoek als je er prettig bij voelt. Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst je dokter.


V: Hoe kan ik mijn Yogaswing retourneren?
A: Mocht een Swing niet aan je verwachtingen voldoen, dan kan je hem binnen 14 dagen na ontvangst van betaling ruilen. Je dient hiervoor Yogaswing Nederland via email, 
info@yogaswingnederland.nl te informeren. De Swings die voor retour zijn aangemeld, dienen ongebruikt en binnen 14 dagen na aanmelding aan Yogaswing Nederland verzonden te zijn. 

V: Garantie periode:
A: Wij garanderen dat alle producten voldoen aan de gebruikelijke eisen en vrij zijn van gebreken. Deze garantie geldt voor de periode van 30 dagen na datum van aankoop. Wanneer een product binnen de garantietermijn van 30 dagen toch gebreken vertoont, dan zullen wij het product ruilen of repareren. Indien ruilen of repareren niet mogelijk is, dan word je hierover geïnformeerd en wordt het aankoopbedrag binnen 7 dagen teruggestort. De garantie geldt niet wanneer het gebrek is ontstaan door ondeugdelijk gebruik. De garantie vervalt ook wanneer je zonder overleg zelf probeert het gebrek te herstellen en/of de gebruiksinstructie niet hebt opgevolgd.


V: Hoe installeer ik mijn Yogaswing?
A: Zie hiervoor onze installatie instructie. 
Klik hier.

V: Kan ik mijn Yogaswing wassen?
A: Ja, zowel hand- als machinewas zijn mogelijk. De haken zijn van roestvrij staal en kunnen gewoon mee gewassen worden
.  

Foto