Model: Grijs / Roze
Beschikbaarheid: Op voorraad
€29,00
Excl. BTW: €23,97

De acupressure mat en hoofdkussen, ook wel een spijkermat genoemd, zijn gemaakt van 7800 puntige massagepunten. Al heel lang worden op verschillende plekken in Azië met drukpunten gewerkt. Denk aan Chinese acupunctuur en bij voet reflexologie. Met behulp van deze handzame spijkermat, kun je nu ook thuis het positieve effect daarvan ervaren. Zeker handig als je niet elke week de tijd/draagkracht hebt om een massage te nemen.

In het begin kunnen de massage punten nog pijnlijk aanvoelen, maar binnen enkele minuten zul je ervaren hoe de verschillende drukpunten in je lichaam worden geactiveerd en hoe de spieren zich ontspannen. Tijdens het ontspannen kun je een warme gloed voelen of tintelingen. Bouw de duur van de oefening op, zodat je lichaam aan de mat kan wennen. Voor beginners wordt tussen de 10 en 20 minuten aangeraden en deze kun je langzaam uitbreiden tot 30 minuten.  

Door dagelijks gebruik wordt de doorbloeding gestimuleerd en zullen oxytocine en endorfine (natuurlijke gelukshormonen) worden opgewekt. De acupressure mat en kussen helpt positief bij: 

  • Nek en schouderklachten
  • Ontspannen van gespannen spieren
  • Verbeteren van de nachtrust
  • Hoofdpijn
  • Beknelde zenuwen
  • Bloeddruk tijdelijk verlagen

De acupressure mat en kussen zijn ontworpen om rug, nek en schouders te behandelen, maar je kunt ook andere stevige lichaamsdelen ermee stimuleren, zoals de ledematen en onderkant van de voeten. Gevoelige en zachte plekken worden afgeraden. Draag in het begin eerst nog een kledingstuk en na gewenning kun je ook zonder op de mat liggen. Gebruik de mat op een zachte en ondersteunende ondergrond, zodat deze goed aansluit op het lichaam, zoals bijvoorbeeld een bed of bank. 


Maten: 

Mat: 66 x 42 x 2 cm

Kussen: : 40 x 15 x 10 cm

Gewicht: 520 gr

NB: Gebruik is niet aan te raden in geval van: Hartproblemen en/of gebruik bloed verdunnende middelen. Bij direct contact bij huidproblemen. Bij zwangerschap is het goed om het eerst met de arts of verloskundige te bespreken.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren